På åpne søndager er det ofte «Kanelsnurrer» her på fyret, og de faller i smak hos de fleste. Flere har til og med spurt om oppskriften, og den finner du her.
6 dl melk
150gr smør
1 pk gjær
1,5 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
evt et sammnpisket egg til pensling (det bruker jeg ikke her på fyret)
Så trenger du mer smør, sukker og kanel til utbaking. Deigen lages som ordinær gjærdeig, og gir 20-24 kanelsnurrer. Jeg har dobbel porsjon på fyrsøndagene, men dobler ikke gjæren.
Når du baker ut kjevler du ut deige akkurat som til pizza. Så har du smeltet smør, sukker og kanel på (jeg har ganske rikelig, men prøv deg frem). Her er det også mulig å ha på rosiner. Rull sammen til en pølse, og legg på fatt som vist på bildet over.
Stekes midt i ovnen på 225gr i 7-10 min (avh av ovnen – de skal være gyllenbrune).
Med en slik innabords kommer du garantert rundt øya!