Under arr. Åpen helg i helga hadde vi en fantastisk gulrotsuppe på Odderøya fyr. Her er oppskriften.
6kg gulrøtter
5 løk
5 grønnsaksbuljong
Saften av 4 appelsiner
Vann til det dekker grønnsakene
Kutt løk og gulrøtter i små biter, og fres i litt olje. Hell på vann til det dekker grønnsakene, og la alt koke til gulrøttene er møre. Mos med stavmikser, å spe på med vann hvis suppa blir for tykk. Smak til med saften av appelsin, salt og pepper. Evt litt creme fraiche. (Kilde: Frode Selvaag)
Vi serverte med foccacia, og brukte følgende oppskrift (Lars sin vri):
1 kg økologisk mel
1 liter vann
1/2 pakke gjær
Litt sukker og salt
1 glass soltørket tomat
6-7 hele hvitløk – finhakket
Evt litt chili (fersk eller tørket)
Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett mel og alt det andre, og rør godt. Deigen blir skikkelig klissete. Når den har hevet helles den bare over i en godt smurt langpanne, og hever en gang til. Ha på litt olje og salt, og stikk fingeren ned i deigen. Steikes på 250gr i 20-30 min. Blir vanvittig saftig og god!!!